tisdag 17 mars 2009

Bok:VadJagÄlskade

siri hustvedt

vad jag älskade

vad jag älskade har blivit Siri Hustvedt's internationella genombrott. Hon är gift med Paul Auster som också är en känd författare.

Leo jobbar som konsthistoriker. Han är mycket facinerad av konst. Leo hittar en mycket speciell tavla som han älskar. Han spårar upp konstnären som heter Bill, och de blir mycket nära vänner. Leo är lyckligt gift med Erica som han älskar över allt annat. Bill är gift med en kvinna som heter Lucille.

Boken är i tre delar och sträcker sig över 25 år av Leo's liv. Det händer mycket i boken hela tiden och den är mycket känslosam. Boken handlar både om konst och om relationer och känslor. Under de 25 åren som man får följa Leo, Bill och deras familjer, går de igenom olika perioder av lycka och mycket sorg. Boken beskriver vilket stort tomrum en saknad person kan lämna efter sig, och vad konsekvenserna blir för de som lever kvar.

Jag tyckte att boken var jättebra och spännande. Den var speciell och handlade om många olika saker. Det är mest en vuxenbok, men ungdomar kan också läsa den.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kan också rekommendera den. / uTTer