onsdag 7 januari 2009

Bok:Ut ur mörkret


Ut ur mörkret
En sann berättelse
Linda Caine & Robin Royston
Trots drömtillvaron växer någonting ont inom henne från hennes förflutna som gör sig redo att ta över.
Denna boken handlar om Linda Caine, en kvinna i 40-års åldern med två barn och en omtänksam make och om Robin Royston, hennes psykolog.
Linda lever med sin man Chris som jobbar på en advokatbyrå och sina två barn, Christy och Gary. Hon är hemmafru och jobbar som konstnär. Familjen har många vänner och Linda är omtyckt, men plötsligt är det som att någonting ont börjar ta sig ut ut Lindas indre. Hon får mardrömmar och minnesglimter från bakåt i tiden. Hon pratar regelbundet med Doktor Royston, och hälften av kapitlena i boken är ur hans synvikel.
Hon känner sig olycklig och funderar på självmord. Den sista droppen blir när hon får ett vredesutbrott och tappar konrollen och råkar slå sin dotter Christy. Då tar hon bilen och åker iväg. Allt ska se ut som en olycka.
Hälften på vägen ångrar hon sig. Efter det blir Linda intagen på Tricehurst, ett mentalsjukhus där hon ständigt är övervakad.
När Linda var ung bodde hon i Afrika men din mamma, pappa och syster, men efter ett tag hon upptäcker hon att hon har en minneslucka på 3 år från hennes barndom. Doktor Royston misstänker att det är en traumatisk händelse som har orsakat minnesluckan. Sakta börjar de rota i Lindas förflutna och minnesglimtarna & drömmarna växer sig allt starkare. Samtidigt har Linda en underbar familj att ta hand om, men får dåligt samvete när hon har svårt att klara båda delarna.
Boken var jättebra, men lång-över 500 sidor. Den höll spänningen uppe hela tiden och det var bra att man fick se ur både Lindas och Doktor Roystions synvinkel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har börjat läsa den nu. uTTer

Anonym sa...

Boken är super bra har lästen och sökte på googl om bok presentationer om boken så att jag skulle få ideer om min bokpräsentation. di var bra :)