lördag 15 november 2008

Böcker:VingklipptÄngel-BernyPålsson

Vingklippt ängel,
Berny Pålsson
självbiografi

Vid 12 år ålder upptäckte hon blodets befriande kraft.

Detta är Berny Pålssons, även kallad Berny Blue's debut.

Boken handlar om Berny som har haft en svår uppväxt. Hennes mamma led utav depressioner & hennes pappa var alkoholist. Vid 12 år ålder upptäckte hon blodets befriande kraft. Hon utvecklar tidigt schitsofreni & hamnar ofta i psykoser.

Hon börjar att tablettmissbruka & att använda droger för att få tyst på de onda demonerna & blir snart fast i ett beroende.
Man får följa Berny när hon forslas genom olika behandlingshem. Vanliga människor med normala liv kallas DenGråMassan & Berny ser sig själv som en vinklippt ängel. Berny hittar sin "änglafamilj" som består av folk med liknande problem som hon själv.

Jag gillar boken starkt. Även om det är en mörk bok så har den ändå sina ljuspunkter & innehåller mycket kärlek. Berny Pålsson är en otroligt bra författare, & hon blir som en idol när man får följa henne på sin väg igenom sjukdomen. Hennes liv är en kamp, & hon slutar aldrig kämpa. Detta är en bok som jag tycker att alla som känner någon eller har haft det psykiskt själv jobbigt bör läsa. Jag läste den själv när jag mådde psykiskt dåligt & den var som en liten tröst. Det är dock ingen bock för de yngre åldrarna eller för emo-hatare.

Inga kommentarer: